Parkvilla Filmhuis

Hallo allemaal! In dit filmjournaal vertellen we over ons november programma, die net als vorige maand ook weer vol staat met fantastische en prachtige filmtitels.

Behalve de dagelijkse reguliere vertoningen bieden we bij Parkvilla ook meer. Dat zie je terug in diverse specials en evenementen die we organiseren, zoals bijvoorbeeld een landenthema met film, muziek en workshops. Ook haken we graag met film aan om onderwerpen te agenderen die lokaal of maatschappelijk spelen. Denk bijvoorbeeld aan de Coming Out Day of De Week van de Palliatieve zorg, waar we recent films voor hebben vertoond, die onderdeel waren van een breder programma In Alphen en die we organiseerden in samenwerking met andere lokale organisaties.

Verder hebben we kunstspecials en kunnen liefhebbers hun hart ophalen bij kunstdocu’s die regelmatig in ons programma zitten. Deze maand is er een docu over Pissarro, ook wel bekend als de vader van het Impressionisme, een voor die tijd zeer vernieuwende kunststroming, ontstaan in Frankrijk. Deze film laat het leven en werk van Pissarro zien.

Verder doen we ook dit seizoen weer mee met Live Cinema vanuit de Royal Opera House in Londen en brengen opera en ballet op het grote doek. Op zondag 20 november is er een speciale uitvoering van het Royal Balletgezelschap. En op donderdag 8 december is de kerstklassieker De Notenkraker bij ons te zien. En voor de ultieme beleving tonen we alle Live Cinema voorstellingen in onze theaterzaal op groot scherm.

Verder houden we ook van de combi film en eten. En zeker bij een restaurantfilm kan een buffet natuurlijk niet ontbreken. Dan gaan we bij deze maar gelijk over op onze drie tips van de maand:

Boiling Point

Over Boiling Point: een film die in één take is opgenomen een zenuwslopend kijkje geeft achter de schermen van een restaurant en dat op de drukste dag van het jaar. Op 13 en 26 november bieden wij bij deze film een drie-gangen menu aan.

TRAILER

Narcosis

 Is het speelfilmdebuut van regisseur Martijn de Jong en ging dit najaar op het Nederlands Film Festival in première. En het is dit jaar de Nederlandse Oscarinzending.

Het gaat over een hecht gezin dat ontwricht raakt wanneer de vader tijdens een professionele duik niet meer bovenkomt. Een verhaal over leven, over liefde en verlies met hoofdrollen voor Thekla Reuten en Fedja van Huet. 

TRAILER

Mrs. Harris Goes to Paris

Vanaf eind november is de film Mrs Harris goes to Paris te zien.

Gewoon weer zo’n heerlijke Britse feelgood film. Een komedie die lekker wegkijkt. Het speelt zich af in de jaren 50 en gaat over een Britse huishoudster de droomt over een jurk van Dior. Zodra ze genoeg gespaard heeft reist ze naar Parijs om haar eigen Dior te bemachtigen. Maar dat gaat natuurlijk niet zomaar…

TRAILER


Geverifieerd door MonsterInsights