Bert Verboon

Beeldend kunstenaar Bert Verboon maakt beelden en sculpturen, met name van RVS.

Ik ben eigenlijk mijn hele leven bezig geweest met dingen maken en ontwerpen, maar nooit echt officieel verder mee doorgegaan. Op een gegeven moment was ik in De Beelden Tuin in Zwammerdam en daar was een cursus beeldhouwen en ik dacht nou laat eens dat nou doen. Aangemoedigd door mijn vrouw en de beeldhouwster die daar was heb ik dat gedaan en 1 cursus gevolgd en dacht “ik weet nu hoe ik een hamer en beitel moet vasthouden”. Dat is mij zo goed bevallen dat ik in 2001 zelf ben begonnen. Later ben ik meer met roestvrijstaal gaan werken, eerst nog gecombineerd met marmer en sinds een aantal jaren alleen met RVS strips. Deze wil ik op een bepaalde manier bewerken en op een bepaalde manier bevestigen aan andere materiaal. Zo bleken heel veel sculpturen te kunnen ontstaan. De ervaring met roestvrijstaal en marmer is waar ik eerst mee ben begonnen en het is mijn streven om iets te maken dat je niet vaak ziet. Ik maak schetsen vooraf en kijk ik of het mogelijk is, blijft het zo zitten, doet het wat wil ik ermee en kan het vastgezet worden bijvoorbeeld.

Bert Verboon is beeldend kunstenaar die ook landelijk bekendheid geniet. Beeldentuinen en galeries zijn geen onbekenden voor Bert.

Er zijn veel kunstwerken van Bert in de beeldentuin van ’s Gravenland, in Galerie Sille in Oudewater en in Rucphen bij galerie Ton. Ik heb een website opgebouwd en via de website komen er veel aanvragen voor exposities en ook voor werk. Je moet als kunstenaar niet op je zolderkamertje blijven zitten je moet je toch uiten, op de één of andere manier bezig zijn en zorgen dat mensen je werk zien, dat je kennis maakt met mensen die van kunst houden. Het is toch belangrijk dat sponsoren je werk zien en het is ook belangrijk om te weten hoe mensen over je werk denken. Het is niet het belangrijkste weliswaar, omdat je toch kunst gaat maken die vanuit je zelf komt.  Het is niet mijn intentie om iets te maken dat mensen mooi vinden. Ik denk dat het gewoon in je zit, ik ben geordend en probeer alles nauwkeurig en goed te doen. Als ik iets ga doen dan doe ik dat ook en ga ik het ook afmaken, het is niet zo dat ik het halverwege opgeef of er een rommeltje van maak. Dit komt ook deels door mijn technische achtergrond dat ik dingen ook kwalitatief goed en correct wil maken.


Geverifieerd door MonsterInsights